zondag 15 maart 2015

Brusselse wafels

Ingredi├źnten:

  • 250 gr bloem
  • 5 eierdooiers
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1/4 liter melk
  • 75 gr boter
  • 4 eiwitten
  • 40 gr poedersuiker
  • 1/4 liter slagroom


Zeef de bloem in een deegkom, maak een kuiltje in het midden en doe de eierdooiers hierin. Strooi de poedersuiker, het zout en de vanillesuiker over de bloem en meng alles goed.

Verwarm de melk en laat de boter hierin smelten. Roer de melk door de bloem.

Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.

Verhit het wafelijzer en vet het in. Bak de wafels aan weerszijden goudgeel. Bestrooi vervolgens met poedersuiker.