woensdag 5 september 2018

Appeltaart met havermout (appel crumble)


Je denkt: wat is het? En van dicht bij ziet het er helemaal niet smakelijk uit... 

Probeer deze appeltaart eens met havermout. Je maakt het op een grote bakplaat en het smaakt geweldig. Het recept is voor 6 tot 10 personen. Afhankelijk hoe grote stukken taart je wil geven...

Ingredi├źnten (6-10 personen):

250 gr. Havermout
500 gr. Bruine suiker
500 gr. Zelfrijzend bakmeel
400 gr. (room)boter
200 gr. Gewelde rozijnen 
1 Ei
6    Appels (in kleine stukjes snijden)


Eventueel 
Walnoten, Kaneel


Recept

Meel, suiker en havermout door elkaar roeren. Dan het ei en de gesmolten boter er door roeren.
2/3 Van dit beslag op een ingevette bakplaat doen.
De appelstukjes met gewelde rozijnen (noten) en kaneel mengen en over het beslag verdelen.
Dan de rest van het beslag erover kruimelen en iets aandrukken.

1 uur in de oven op 175 graden of stand 2-3

Geen opmerkingen: