Categorieën

Apps en software tips

Hier vind je een aantal handige apps en software tips. De laatste tijd hebben we voornamelijk handige apps, maar ook nog steeds ook website die je het leven een stukje makkelijker maken. De meeste software, apps en websitetips zijn gratis, dus freeware. In andere gevallen krijg je een vaak uitgebreide test versie. Meer en uitgebreide info hebben we in deze categorie staan.

Handige Apps

app postNL en maak postzegel

PostNL – met deze app kun je meteen een brief op de bus doen, zonder er een postzegel op te plakken. Met een speciale code die je met de pen op de brief schrijft zorg je ervoor dat je toch de ‘postzegel’ hebt betaald.


handige app - hearWHO om je gehoor mee te testen

HearWHO – app om je gehoor mee te testen. Met een koptelefoon worden allerlei geluiden afgespeeld waarmee aardig goed je gehoor wordt getest.


digitale post belastingdienst

Digitale post belastingdienst via app – Via de berichtenbox app van de overheid kun je alle post digitaal lezen. Hij is beveiligd met ook een extra code zodat je niet zomaar alle post kunt lezen. De berichtenbox app is via de playstore te krijgen.


handige app - fing voor het vinden van apparatuur in je netwerk.

Fing app – Mooie app om je netwerk in kaart te brengen op je smartphone. Er is een versie voor iOS en Android. De app geeft onder meer inzicht in je internetsnelheden, wie er van je wifi gebruikmaakt en of je netwerk goed beveiligd is.

Meer handige sites / software

Hieronder nog meer handige tips, naast de hierboven beschreven apps en software tips.

ecosia zoekmachine - website tip om mee te zoeken

Ecosia – deze zoekmachine gebruikt 80% van de advertentieinkomsten om bomen te planten. Met ongeveer 45 zoekopdrachten wordt een nieuwe boom gepland.

VSO inspector voor cd/dvd – Gebruik dit programma om te testen hoe goed de kwaliteit van je back-up op CD/DVD is.

Liberkey – Portable applications. Automatic online updates. Synchronization with the online catalog. to easily find the applications missing from your LiberKey.

Imapize – Met het programma IMAPize kun je jouw email die als IMAP-accounts beschikbaar zijn op je PC te backuppen. 

Soluto – Bekijk welke programma’s automatisch worden opgestart en hoeveel tijd dit kost. De programma’s die niet nodig zijn kun je gemakkelijk uitschakelen.

WebShot: Deze software maakt een screenshot van de complete website. Download Webshot

softwaretip : duplicate cleaner

Duplicate Cleaner – Dit freeware programma zoekt dubbele bestanden op je computer. Vervolgens kun je zelf kijken welke bestanden je wilt houden en welke niet.

WinDirStat is een disk usage statistics viewer. Bekijk makkelijk waar grote bestanden staan op je harde schijf. 

H2testw een programma om je geheugenkaart of USB stick te testen op fouten.

USBDeview – bekijk alle USB apparaten die op je PC zijn geïnstalleerd en test de snelheid van je USB stick

7-zip is Freeware software voor het inpakken en uitpakken van de volgende bestandstypen: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP en WIM. Alleen uitpakken van: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR and ZIP.

Spybot – Applicatie om te scannen naar spyware, adware, hijackers en andere kwaadwillige software.

iblink – SIP client, die handig en snel werkt.

netwerk tools – Handige freeware netwerk tools van nirsoft

Duckduckgo.com – De zoekmachine die je niet volgt.

Oude spelletjes ( Simcity )- Het ‘internet archive‘ bewaart oude versies van websites, maar ook een aantal oude spellen hebben ze aan de collectie toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is SimCity.

Eventbrite – Met Eventbrite organizer kun je een congres of evenement makkelijk organiseren. Je kunt de aanmelders een bericht sturen en bewaart makkelijk overzicht.

piktochart

Piktochart – Programma waarmee je makkelijk info-graphics maakt. Ook kun je er mooie plaatjes mee maken voor presentaties of rapporten. Het programma kun je makkelijk uitproberen. Ben je enthousiast, dan betaal je maandelijks of jaarlijks. Voor non-profit bedrijven is er een aantrekkelijk tarief.

PortableApps – software zonder installeren op je PC, gewoon op een usb stick en dan overal mee naar toe kunnen nemen.

Alldubb – dubbele bestanden op je laptop vinden, vergelijken en verwijderen. Ook opties voor bestandsnaam, vergelijkbare foto’s en grootte.

Video’s bewerken – opensource programma Shortcut doet heel goed zijn werk. Sinds Microsoft zijn Moviemaker is gestopt, lijkt dit een goed gratis alternatief. Via de Microsoft Store is Shortcut ook te downloaden. Zowel een gratis versie als een betaalde versie (ongeveer 10 euro).

Brixelart – Bij Brixelart is het mogelijk om elke foto of afbeelding om te zetten naar een pixelart van Lego compatible bricks. Alles is inbegrepen, gekleurde steentjes, canvas en (optioneel) steentjes voor de lijst. Keuze uit verschillende staande, liggende en vierkante formaten. De pixelarts worden opgebouwd uit maximaal 95 verschillende kleuren.