Categorieën
apps en tools handige lifehacks

Windows 10 Tips

We hebben een paar handige tools en tips gevonden om Windows sneller te maken. Door op te ruimen met een grote schoonmaak voor je PC, of door te bekijken wat er ongemerkt mis gaat met je pc. Ook hoe je een lokaal account in Windows aanmaakt.

We hebben een paar handige tools en tips gevonden om Windows sneller te maken. Door op te ruimen met een grote schoonmaak voor je PC, of door te bekijken wat er ongemerkt mis gaat met je pc. Verder laten we zien hoe je een lokaal account toevoegd.

schijfopruiming in windowsWindows Schijfopruiming

schijfopruiming in windows

Op de computer blijven verschillende bestanden staan die je eigenlijk eens in de zoveel tijd kunt verwijderen. De app in windows voor schijfopruiming kun je dit werk laten doen. Ook oude update bestanden kun je laten verwijderen. Kies dan de optie om ook systeem bestanden verwijderen. Zoek bij de programma / begin te type bij start met “schijf opruiming”.

Betrouwbaarheidsgeschiedenis

betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven in windows

Met dit programma binnen windows kun je zien of je computer op de achtergrond foutmeldingen geeft, of dat hij opnieuwopstart met een reden. type ook in het startmenu ‘betrouwbaarheids ..” en de app verschijnt in beeld.

Windows 10 PowerToys

Dit programma van Microsoft is te downloaden via github. Het geeft je de mogelijkheid om extra zaken in te stellen.

Lokaal account aanmaken

Ga bij Accounts naar “Gezin en andere gebruikers” (staat in het menu, rechts). Klik onder het kopje “Andere gebruiker”s op “Iemand anders aan deze pc toevoegen”. In het scherm dat nu tevoorschijn komt, druk je op “Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon”. Je komt dan in een ander venster terecht, waar je onderaan de optie “Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen” vindt. Uitgebreide info vind je ook op computertotaal.nl